Sinaasappel-amandel cake met kokosijs

Anders, Nagerecht, 8 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 90 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 13 aug. 2006, 14:27 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 eieren gescheiden
  • 200 gram suiker
  • 330 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 theel bakpoeder
  • geraspte schil van 1 citroen
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 8 eetl sinaasappelsap
  • 110 gram boter ,gesmolten
  • 2 dl yoghurt
  • 4 eetl amandelen geblancheerd(zonder vliesje)
  • 4 bolletjes roomijs
  • 4 eetl kokosrasp

Materialen

  • mixer - 2 kommen - cakevorm ( 1 liter ) - ( evt bakpapier) -dessertbordjes .

Bereiden

klop met een mixer de eidooiers en de suiker lichtgeel - klop in een andere kom de eiwitten stijf - meng vervolgens de boter , geraspte citroenschil , geraspte sinaasappelschil , sinaasappelsap , yoghurt , bakpoeder , zout en tot slot de bloem één voor één door het dooiermengsel - spatel het eiwit door het beslag - bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem goed in - schenk het beslag in de vorm en bestrooi met de amandelen - bak de cake in ca 55 min in een voorverwarmde oven op ca 175 ºC - snijd de afgekoelde cake in blokjes - leg op ieder dessertbordje een blokje cake en een bolletje roomijs - garneer het ijs met de kokos .

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.