Avatar

Eigen recept van... Bibian Lempens

Babi pangang (van Annie)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:47 | 40 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg mager spek met zwoerd aan een stuk
  • 1 el taotjo
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl anijspoeder
  • cognac/rum
  • kecap manis
  • zout en peper
  • voor de saus
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl taotjo
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 mespunt anijspoeder
  • 1 tl suiker

Materialen

  • ovenschaal, vijzel/keukenmachine

Bereiden

Vlees:

Zwoerd inzouten en inkerven. Marinade maken door in vijzel taotjo, knoflook en anijspoeder fijn te wrijven en 1/2 a 1 kopje kecap toe te voegen. Vleeskant met marind e iwrijven en die kant in een overnschaal in de rest van de marinade leggen. Niet meer aan het zwordd komen, anders wordt deze niet knapperig. Een nacht laten intrekken.

Spek uit marinade optillen en een theebordje eronder schuiven. 1 uur in de oven zetten op 225 graden. Na 1 uur een flinke scheut cognac of rum toevoegen en nog 30 min. nabakken. Vlees in repen snijden als het is afgekoeld. Evt. nog nagrillen om zword echt krokant te krijgen.

Voor de saus: in vijzel mosterd, taotjo, tomatenpuree, anijspoeder, suiker fijnwrijven met naar smaak sambal en kecap manis. Evt. aanlengen met beetje water.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.