Avatar

Eigen recept van... Tanja de Klijn

Bloemkool-kaassoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 05 mrt. 2006, 19:04 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 dl room
  • 2 stuks runderbouillonblokjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 35 gram bloem
  • 35 gram boter
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Bereiden

- Maak bouillon van de bouillonblokjes en 1 L water.

- Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in de bouillon in circa 20 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer.

- Smelt de boter in een flinke pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de gepureeerde bloemkoolsoep toe tot een gebonden geheel is ontstaan.

- Roer de room en kaas erdoor en laat op een laag vuur de kaas smelten. Breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.