Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Amandelcake', verz. door Florence

Gebak, Hapje, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 26 nov. 2018, 17:20 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g boter en .......

Bereiden

Een recept dat lijkt op een gewone cake, maar waarbij de helft van de bloem vervangen wordt door gemalen amandelen.

-

150 g boter, 150 g suiker, 75 g bloem, 75 g gemalen amandelen, 3 eieren (150 g), 1 zakje vanillesuiker, amandelschaafsel

-

Vet een cakevorm in met boter. Doe er bloem in, en schud die er terug uit. Op die manier blijft er bloem aan de vorm hangen en zal de cake zeker niet blijven plakken.

-

Klop de zachte boter en suiker op tot alles egaal wit is. Blijf kloppen en voeg er één voor één de eieren aan toe. Doe er ook al roerend het zakje vanillesuiker bij. Zeef de bloem. Klop het deeg verder op terwijl je de gezeefde bloem en de gemalen amandelen toevoegt.

-

Doe het deeg in de cakevorm en strooi er amandelschaafsel over. Plaats de cake 36 minuten in een tot 180°C voorverwarmde oven (reken 1 uur baktijd per kilogram deeg).

Bronvermelding

Belgacom

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.