Avatar

Eigen recept van... Albert Verkaik

Tahu met Bambooshoots

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 05 dec. 2006, 18:14 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blok tahoe
  • 2 blikjes bambooshoots
  • 65 gr ongezouten cashewnoten
  • 3 lente-uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers (lombok)
  • 1 tl djahe (gemberpoeder)
  • 1 el ketjap
  • peterselie
  • 3 el olie
  • VOOR DE SAUS:
  • 2 el water
  • 2 tl rode wijn
  • 1 tl suiker
  • 2 el taotjo

Bereiden

Roer de saus-ingredienten door elkaar in een kommetje en zet apart.

Verhit 1 el olie in een wadjan (wok) en rooster hierin de cashewnoten tot goudbruin en zet apart.

Verwijder de pitjes uit de pepers als u een niet te scherp gerecht wilt.

Snijdt de pepers, knoflook en lente-uitjes fijn en snij de tahoe in blokjes.

Giet het water van 1 blikje bambooshoots af en bewaar het vocht van het tweede blikje apart.

Verwarm 2 el olie in de wadjan en roerbak de pepers, knoflook, gember en lente-ui voor ongeveer 1 min.

Voeg de tahoe en de bambooshoots toe en roerbak deze voor 1 min.

Voeg dan de saus en het bamboowater toe en laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 4 min.

Voeg de pinda's erbij en warm deze mee voor een halve minuut en roer er nog een eetlepel ketjap door.

Doe het geheel over in een schaal en garneer met fijngesneden peterselie.

Eten met rijst.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.