Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Paasrecept met zalm

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

zalmfilet (1 pp), zout, peper, basilicum (vers), olijfolie, bosje mint of een knoflookteen, tuinbonen, asperges, erwtjes (het liefste vers), jonge spinazie, olijfolie extra vierge, citroensap,

Hulpmiddelen:

Voorbereiding:

Bereidingswijze: Laat het velletje van de zalm zitten en snijd deze hier en daar in. Stop er wat zout, peper en basilicum in. Wrijf de vis vervolgens in met een beetje olijfolie. Kook wat water en zorg dat er daarnaast een hete pan op het vuur staat, zodat de zalm en de groenten ongeveer tegelijkertijd gaar zijn. Leg in de hete pan de zalmfilet met het velletje naar beneden. Laat hem ongeveer 4 min. braden, zodat het velletje lekker knapperig wordt. Draai hem daarna om en braad de andere kant ongeveer anderhalve minuut, zodat jeeen lekker knapperig en mals mootje hebt, dat net gaar is. In het kokende water kun je een bosje mint of een knoflookteentje gooien voor de smaak. Gebruik geen zout, want dat maakt de huid van de erwten en de tuinbonen taai. Gooi de tuinbonen en de asperges in het kokende water. Na ongeveer 2 min. zijn ze bijna gaar en doe je er de verse erwtjes bij. Geef ze anderhalve minuut zodat ze bijna allemaal gaar zijn. Doe een grote hand met jonge spinazie in de pan en laat het geheel nog een halve minuut koken. Giet de groenten in een vergiet en laat het even stomen. Vermeng wat extra vierge olijfolie met een klein scheutje citroensap, zout en peper. Als je in het kokende water een knoflookteentje hebt gedaan, kun je deze pletten en door het sausje heen mengen. Inmiddels is de zalm ook lekker knapperig en sappig. Strooi de groenten over de zalmfilet en daaroverheen de dressing.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.