Avatar

Eigen recept van... Annemieke Luursema

Rode kool ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 02 mrt. 2006, 17:22 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo Kruimige aardappels
  • 1 pak Diepvries rode kool
  • 1,5 dl Melk
  • 2 st Zure appels
  • 2 st Uien
  • Vloeibare boter
  • 1 blik Unox stoofvlees (420 g)
  • Paneermeel

Bereiden

Voorbereiding:

Schil deaardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met zout. Laat intussen de rode kool ondooien in warm water.

Verhit de melk. Giet de aardappel af en stamp ze met de melk en de rode kool tot een stampot.

Schil de appels en snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik. Pel de uien en snijd ze in ringen.

Bak de uien en de appels in afzonderlijke pannen in de boter bruin.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiden:

Vet een ovenschaal in. Verdeel eenderde deel van de stampot over de bodem van de schaal.

Leg hier achtereenvolgens de appeltjes, eenderde deel van de stampot, de uien, het stoofvlees en de rest van de stampot op. Bestrooi met paneermeel en wat boter. Zet deze schotel ca. 20 minuten in de oven.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.