Avatar

Eigen recept van... Marjolein Bot

Vitello tonnato

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 45 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 30 mrt. 2006, 14:13 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsfricandeau (overal even dik stuk)
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 1 wortel, in plakjes
  • 2 blikjes (a 185 tonijn, uitgelekt
  • 5 ansjovisfilets
  • 5 dl kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 250 gr mayonaise
  • 1-2 tl mosterd
  • citroensap
  • zout, peper
  • 3-4 el peterselie
  • 2 el kappertjes

Materialen

  • ovenvaste braadpan

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.

Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het in een ovenvaste braadpan in de olie rondom bruin in 5-10 min.

Haal het vlees uit de pan en bak de ui en de wortel in het achtergebleven braadvet. Leg het vlees weer in de pan en voeg tonijn, ansjovis, bouillon, tijm, laurier en peper toe, dek de pan af en braad het vlees 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Haal het kalfsvlees uit de pan en laat het afkoelen.

Schep de ui, wortel, tonijn en ansjovis uit de pan en pureer dit in de keukenmachine. Voeg de mayonaise en mosterd toe en breng de saus op smaak met zout, peper, citroensap en peterselie.

Serveer het afgekoelde vlees in heel dunne plakjes met de tonijnmayonaise. Garneren met de kappertjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.