Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Annabel', Nieuw-Zeelandse kookkoningin 2, Salade met prosciutto en vijgen

Salades, Voorgerecht, 6 personen, Bereidingstijd 5 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 15 apr. 2019, 19:05 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • vijgen en .....

Materialen

  • Als het het vijgenseizoen is, is het moeilijk om er genoeg van te krijgen wanneer je een liefhebber bent. Ik wikkel vijgen soms in prosciutto en eet ze zo, en soms doop ik ze in balsamicodressing en leg ze onder de grill. In dit recept worden ze gegrild met ahornsiroop en in een verrukkelijke salade geserveerd met een plak prosciutto en zijn ze ideaal als lichte lunch of voorgerecht voor een diner. Wanneer het vijgenseizoen weer voorbij is, kun je de salade met plakjes peer maken die je voor het grillen besprenkelt met wat ahornsiroop.

Bereiden

Salade met prosciutto en vijgen

Vooruit werken: de balsamicodressing kan maximaal 5 dagen van tevoren worden gemaakt en in de koelkast bewaard; de vijgen kunnen maximaal 8 uur van tevoren worden gegrild

-

9 verse vijgen, gehalveerd

2 tl balsamicoazijn

2 tl ahornsiroop

150 g gemengde groene sla, gewassen en gedroogd

80 à 100 g blauwe schimmelkaas, verkruimeld

6 plakken prosciutto of knapperige gebakken bacon

-

Balsamicodressing

3 eetl olijfolie

1 eetl balsamicoazijn

2 tl dijonmosterd

1 tl suiker

zout en peper

-

Bestrijk de vijgen met een mengsel van de azijn en ahornsiroop. Leg ze circa 5 minuten onder een heet grillelement of tot ze licht goudbruin kleuren en zacht worden. Laat ze afkoelen.

-

Meng de ingrediënten voor de dressing en maak de sla daarmee aan. Verdeel hem over 6 bordjes. Leg op elk bordje 3 halve vijgen en wat verkruimelde blauwe kaas. Vouw de prosciutto op of verkruimel de bacon en leg die erop.

Bronvermelding

Annabel Langbein

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.