Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Fregolata, Italiaanse kruimelkoek', Daatjes passie

Gebak, Hapje, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 02 mrt. 2019, 18:41 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • deeg en ......

Bereiden

deeg

1 cup fijngemalen amandelen

2½ cup patentbloem

1 cup suiker (iets minder)

¼ teaspoon zout

240 g gesmolten roomboter

kaneelpoeder

-

Roer alle ingrediënten in een grote kom, voeg de boter als laatste toe.

Druk ¾ van het deeg in een taartvorm en kruimel de rest erover heen.

Druk de bovenkant niet aan. Strooi er extra kaneelpoeder overheen en zet de koek in de koelkast voor 15 minuten voor het afbakken.

-

Afbakken op 175 graden ongeveer 30 à 45 minuten tot goudgeel.

Laat de koek 15 minuten afkoelen en snijd de koek in stukken of punten.

Lekker bij perziken in gekoelde rode wijn.

-

Daatjes passie kookt!

Daatjes passie is het geesteskind van Yolanda van der Jagt.

Bronvermelding

lees boven

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.