Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Gerookte zalm met citroenfettuccine', verz. door Maurits

Pasta, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 02 mrt. 2019, 17:29 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g fettuccine en .......

Bereiden

Uit het jubileumkookboek van de Hartstichting 'Verrukkelijk & Gezond'

-

200 g fettuccine

2 eetl olijfolie

snufje saffraan of koenjit

2 teentjes knoflook, geplet

1 tl citroenschil

80 ml citroensap

1 eetl suiker

250 ml kippenbouillon

300 g groene asperges

4 lente-uitjes, in plakjes

100 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes

300 g gerookte zalm of gerookte zeeforel, in grote stukken getrokken

200 g jonge spinazieblaadjes, gewassen

50 g pijnboompitten, geroosterd

10 g verse dille

geplette zwarte peper naar smaak

-

Kook de fettuccine in een grote pan flink kokend water 'al dente' (gaar, maar met nog wat beet). Laat hem goed uitlekken.

Doe olijfolie, saffraan of koenjit, knoflook, citroenschil en -sap, suiker en bouillon in een kom en roer het door elkaar. Verhit het mengsel langzaam in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.

-

Snijd de asperges in stukjes van 4 cm en laat ze pruttelen tot ze heldergroen en net gaar zijn. Voeg lente-uitjes, tomaten en fettuccine toe en schep dit voorzichtig door tot het door gewarmd is. Neem de pan van het fornuis en schep voorzichtig de gerookte zalm of forel, spinazie, pijnpitten en dille erdoor. Breng het op smaak met geplette zwarte peper en dien het meteen op.

Lekker met lofsalade met gehakte walnoot.

Bronvermelding

Hartstichting

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.