Avatar

Eigen recept van... Andy Verbeek

Gemarineerde varkenshaas met mosterd-roomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Frans

Laatst aangepast: 28 dec. 2004, 08:22 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 el franse mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 600 gr varkenshaas
  • 100 gr boter
  • 1 pakje maggi Mosterd-Roomsaus
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • zout, peper
  • paprikapoeder

Materialen

  • Koekenpan met zware bodem

Bereiden

Marinade:

Roer een marinade van de wijn, mosterd, olijfolie, knoflook, sjalotje en peper. Wentel de varkenshaasjes hierin en laat ze 1 uur intrekken.

Vlees:

Neem de varkenshaasjes uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.

Verhit 75 gr. boter in een koekenpan met zware bodem en leg het vlees erin als het schuim begint weg te trekken. Braad ze opniet te hoog vuur in ca. 20 minuten bruin.

Saus:

Bereid ondertussen het zakje Maggi Mosterd-Roomsaus zoals aangegeven op de verpakking met 25 gr. boter.

Snijd de varkenshaasjes in schuine plakken van ca. 2 cm, leg ze op een voorverwarmde schaal. Verdeel de saus over het vlees en garneer met de bieslook.

Serveren met aardappelkroketjes en een frisse salade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.