Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Frittelle di Carnevale, Italiaanse oliebollen', verz. door Davide

Gebak, Hapje, 6 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 11 jan. 2019, 17:02 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g krentjes en ......

Bereiden

Ook in Italië eten ze oliebollen, maar dan met carnaval.

In elke regio van Italië worden deze lekkernijen bij een andere naam genoemd: 'frittelle', 'frittole', 'trotelli'... maar uiteindelijk zien ze er allemaal hetzelfde uit: als oliebollen.

-

Wij eten ze met oud-en-nieuw, de Italianen met carnaval. 's Lands wijs, 's lands eer... hieronder vind je het klassieke Italiaanse recept. Niet al te zoet en minder vet dan je misschien zou denken... maar vooral lekker! (niet alleen met oudjaar)

-

100 g krentjes

400 g bloem

2 eetl suiker

biergist

1 snufje zout

kaneel

1 glaasje rum

2 eieren

200 g melk

de schil van 1 sinaasappel of citroen

poedersuiker

-

Los de biergist met een beetje suiker op in water en schenk het op het bloem die je in een kom hebt gedaan. Laat de gist enkele minuten rijzen. Meng dan het bloem, de gist, zout, de eieren, rum, suiker, kaneel, de geraspte citroenschil, melk en de krentjes, die je in lauwwarm water hebt geweekt, door elkaar.

-

Laat het mengsel ongeveer een half uur rusten. Als het deeg gerezen is, verwarm je een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Maak met behulp van twee lepels een bol en bak deze in de kokende olie. Als de bol goudbruin is, draai je hem om. Na elke minuten haal je de bol uit de olie en leg je hem op keukenpapier.

-

Strooi er voor het serveren poedersuiker over.

Bronvermelding

Trendystyle

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.