Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

(APPELTAART) Appeltaart met Kanjers stroopwafels

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands

Laatst aangepast: 29 nov. 2017, 15:59 | 91 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 g bloem 150 g boter 100 g basterdsuiker

Bereiden

225 g bloem

150 g boter

100 g basterdsuiker

1 mespuntje zout

1 eetlepel kaneel

5 appels

1 beschuit

15 g kristalsuiker

1 eetlepel appel- of schenkstroop

1 eetlepel citroenrasp

5 Kanjers stroopwafels

wat boter en bloem voor het bakblik

Bereiding:

De boter in stukjes snijden en met de suiker, de bloem en het ei samen kneden tot een glad en mooi deeg. Dit enigszins platdrukken en één uur afgedekt in de koelkast plaatsen. Intussen het bakblik met boter insmeren en met bloem bestuiven.

De appels schillen, in stukken snijden en met citroenrasp, stroop, suiker, kaneel en beschuitkruim mengen. De oven voorverwarmen op 170°C. Het deeg uitrollen en met ongeveer de helft de bodem en de rand van het bakblik bedekken. De appelmassa erin scheppen en met de rest van het deeg de bovenzijde bedekken. De rand goed aandrukken. Enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg maken, zodat de hete lucht kan ontsnappen en met het overige deeg versieringen op de rand aanbrengen.

De bovenkant van de appeltaart bestrooien met de in stukjes gesneden Kanjers stroopwafels en de taart gedurende 35 minuten bakken.

Laat de appeltaart minstens een uur in de vorm afkoelen, tot ze stevig aanvoelt, alvorens de vorm te verwijderen.

Bronvermelding

kanjers 8/2009

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.