Avatar

Eigen recept van... Claudia van Galen

Koud buffet idee

Salades, Buffet, 12 personen, Hollands

Laatst aangepast: 26 feb. 2006, 17:15 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

Huzarensalade

Ingrediënten:

200gr Aardappels(gaar en koud)

100 gr appels

100 gr augurk

100 gr ui of zilverui

100 gr vlees

Zout peper

2 eetlepels Mayonaise

1 theelepel Mosterd

1 theelepel Ketchup

Bereidingswijze:

Aardappels en vlees klein snijden eventueel met een keuken machine.

Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels.

Zout en peper toevoegen.

Dan mayonaise toevoegen met mosterd en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise toevoegen.

Op smaak maken met peper en zout.

2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik.

------------------------------------------------------------------------------------

Zalmsalade

Ingrediënten:

200gr Aardappels(gaar en koud)

100 gr appels

100 gr augurk

100 gr ui of zilverui

100 gr Zalm (uit blik)

Zout peper

2 eetlepels Mayonaise

2 eetlepels Ketchup

Mag in plaats van mayonaise en ketchup kunt u ook cocktailsaus gebruiken dan 4 eetlepels.

Bereidingswijze:

Aardappels en zalm klein snijden eventueel met een keuken machine.

Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels.

Zout en peper toevoegen.

Dan mayonaise toevoegen en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise of ketchup toevoegen.

Op smaak maken met peper en zout.

2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik.

eventueel wat dille toevoegen.

--------------------------------------------------------------------------------

Kipsalade

Ingrediënten:

200 gr kip gekookt

100 gr selderij (bleekselderij)

100 gr verse ananas

100 gr appel

2 eetlepels mayonaise

10 cc room

dille, bieslook

peper zout

knoflook

Bereidingswijze:

Gekookte kip fijn snijden, bleekselderij afblancheren en in gelijke delen snijden.

Ananas en appel toevoegen.

Saus maken met mayonaise room, dille bieslook peper en zout en wat knoflookpoeder.

Alles luchtig onder elkaar door scheppen

--------------------------------------------------------------------------------

Fruitsalade

Ingrediënten :

Meloen div. soorten mogelijk

Aardbeien

Ananas

Druiven wit en blauw

Kiwi

Peer

Appel

Sinaasappel

diverse andere soorten mogelijk.

Bereidingswijze:

Fruit schoonmaken en in gelijke delen snijden.

Witte wijn 1/2 liter met 200 gr suiker opzetten en daarin laurier blad en kaneelpijpje

Dit geheel inlaten koken en laten afkoelen.

Dit over de fruitsalade gieten en 30 min inlaten trekken.

Dan serveren in een grote schaal of in een pompoen zonder vocht. afgarneren naar keuze.

--------------------------------------------------------------------------------

Diverse garnituren

U kunt bij uw salade diverse garnituren serveren zoals.

Gevulde eitjes : boter eigeel mayonaise peper en zout.

Gevulde tomaten : met garnalensalade, krabsalade of rauwkost

Diverse rauwkosten : tomaten salade, komkommersalade enz

Augurk, zilveruitjes

Hamrolletjes met asperges

En garnituren naar keuze.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.