Avatar

Eigen recept van... Ann Blomme

Kaas-wijn fondue

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 25 feb. 2006, 14:58 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 ml droge witte wijn
  • 400 gram geraspte Emmenthaler
  • of andere harde
  • belegen kaas
  • 250 gram Gorgonzola of andere
  • blauwschimmelkaas
  • 3 teentjes knoflook
  • maïzena (eventueel)
  • stokbroden en/of
  • ciabatta
  • bijtgare bloemkool- en
  • broccoli roosjes
  • bijtgare mini worteltjes

Bereiden

Neem de fonduepan en doe er de witte wijn in en breng tegen de kook. Pel intussen de knoflook en pers deze uit in de wijn. Roer er beetje bij beetje de gemalen Emmenthaler door en de in blokjes gesneden Gorgonzola.

Bindt indien nodig de fondue met een beetje in wat water aangelengde maïzena of wat maïzena-expres voor witte sauzen.

Snij het brood in blokjes. Maak ook een serveerschaal met de groenten. Houd de fonduepan warm zoals gebruikelijk en dip er de stukjes brood en groenten in.

Serveer er dezelfde witte wijn bij als gebruikt in de Kaas-wijn fondue.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.