Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Meze tou bekri', verz. door Chiara

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan

Laatst aangepast: 19 mrt. 2014, 11:48 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • varkenshaasje 900 g en .....

Bereiden

varkenshaasje 900 g

1 groene en rode paprika

2 grote uien

4 teentjes knoflook

1 dl Griekse porto

1 dl olijfolie

Voor de saus:

1 l gepelde of verse tomaten

1 grote ui

4 teentjes knoflook

peper, zout

oregano

2 cl olijfolie

-

Werkwijze voor de saus.

Olijfolie opwarmen in de pan, de fijngesneden ui en knoflook in de pan toevoegen en bruin bakken. Tomaten fijn mixen en in de pan doen, laten koken en naar smaak kruiden met peper, zout en oregano.

-

Werkwijze voor het varkenshaasje.

De varkenshaasjes in schijfjes snijden van 2 cm. Paprika's en ui in fijne dunne ringen snijden en de knoflook heel fijn snijden.

Neem een grote pan en verhit de olijfolie. Het vlees en de groenten goed bruin bakken. Bijna alle olie uit de pan verwijderen en deglaceren* met de porto en enkele minuten laten doorkoken. De saus bijvoegen en nog eens goed laten koken. Eventueel bijkruiden met peper, zout en oregano.

-

Eventueel een beetje pili-pili** toevoegen. Opdienen met gekookte witte of wilde rijst.

-

Serveer er een droge witte wijn bij.

-

*Het braadaanbaksel oplossen.

-

**of sambal

Recept pili-pili: (Marilou)

-

2 tomaten, ontveld, zaadlijsten verwijderd

1 Spaans pepertje, zaadjes en zaadlijst verwijderd

1 ui, in ringen

┬Ż eetl mierikswortel (potje)

1 teentje knoflook

-

Maal alle ingredi├źnten in de kom van een staafmixer in een paar seconden fijn.

Bronvermelding

Robert's Culinaire Hoekje

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.