Avatar

Eigen recept van... Annemieke Luursema

Kip tandoori

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan

Laatst aangepast: 23 feb. 2006, 17:04 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g Kipfilet
  • 1/4 krop Ijsbergsla
  • 1 st Rode ui
  • 2 st Limoenen
  • 1 el Zout
  • 1 stukje Gemberwortel van 3 cm
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 el Citroensap
  • 5 el Geraspte kaas
  • 1 st Ei losgeklopt
  • 2 rode Pepertjes
  • 1 el Hete chilipoeder of paprikapoeder
  • 1 bos Verse koriander
  • 1 el Volkorenmeel

Materialen

  • Keukenmachine, grillpan

Bereiden

Voorbereiden:

Snijd de kipfilet overlangs en maak 2 helften los.

Klop de ingrediënten voor de eerste marinade door elkaar:

1 el zout, geraspte gember, 3 teentjes uitgeperste knoflook en 2 el citroensap.

Leg de kipfilets erin en draai ze om. Laat dit 15-30 minuten intrekken. Haal daarna de kip uit de marinade en knijp ze uit.

Pureer alle ingrediënten voor de tweede marinade:

5 el geraspte kaas, 1 losgeklopt ei, 2 fijngesneden rode pepertjes, 1 eetl. chilipoeder, fijngesneden koriander, 1 el volkorenmeel en 1/2 kopje kookroom in een keukenmachine.

En doe dit in een plastic zak, voeg de kipfilets toe en masseer de marinade in het vlees. Laat dit een half uur intrekken.

Snijd de sla in reepjes. de ui in ringen en de limoen in partjes.

Bereiden:

Verhit de grillpan, haal de kipfilets uit de zak en gril ze lichtbruin in 3 a 5 minuten per kant. Leg de kipfilets op een bord, houd ze warm en snijd ze in brede repen.

Serveer met sla, ui en limoen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.