Avatar

Eigen recept van... Ruud Jansen

Stampot andijvie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 1 minuten, Bereidingstijd 3 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 14 nov. 2006, 16:21 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram Andijvie
  • 1 kg aardappelen
  • 700 gram Sucadelapjes
  • thijm
  • paprikapoeder
  • 2 bloc groentebloc
  • kerriepoeder
  • gemalen foelie
  • mosterd
  • puntje verse peper
  • laurierblad
  • kruidnagels
  • nootmuskaat
  • 1 scheut melk

Bereiden

Kook de aardappelen en stamp deze fijn

Braad de sucadelapjes in boter en wat gefruite uitjes aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat laurierblaadjes, wat azijn, wat kruidnagels en water toe en laat het vlees op een laag vuur plm. 2 uur sudderen.

Draai daarna het vuur uit.

Laat voordat het vlees wordt opgediend het vlees nogmaals even koken met open deksel om de boter saus wat in te koken.

Roerbak de andijvie in een beetje olie of boter en wat gefruite uitjes en en laat voordat de andijvie de pan in gaat de groente blocs smelten. Laat de andijvie slinken en voeg een scheutje melk, de thijm, paprika poeder, kerriepoeder, gemalen foelie, nootmuskaat en het puntje verse peper toe.

Kook de andijvie niet te veel door en voeg de fijngestampte aardappelen toe.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.