Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Paddestoelenpie

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 45 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • bladerdeeg

Bereiden

20 g gedroogde paddestoelen

500 g gemengde paddestoelen

100 g cantharellen

2 stengeluien

100 g bakbacon

2 eetlepels boter

1 teentje knoflook

2 dl crème fraîche

zout, peper

2 eetlepels gehakte peterselie

200 g bladerdeeg uit diepvries of koeling

1 ei

1 eetlepel melk

Was de gedroogd paddestoelen grondig onder de warm kraan. Leg ze in een kommetje en giet er zoveel heet water op dat ze net onderstaan. Laat ze 10 minuten staan

Maak de paddestoelen schoon en snij grote exemplaren kleiner. Maak de stengeluien schoon en snij ze schuin in stukjes

Snij de bakbacon in reepjes en bak deze in de boter krullerig. Voeg de paddstoelen en dus ook de cantharellen toe en bak ze op hoog vuur enkele minuten

Knijp de geweekte en gedroogde paddestoelen goed uit (bewaar het weekwater voor in bijvoorbeeld een soep of saus) en voeg ze, samen met de stengeluien en de uitgeknepen knoflook, toe. Bak even mee. Schep de crème fraîche, zout, peper en de gehakte peterselie erdoor en laat dit mengsel even afkoelen

Laat het diepvriesbladerdeeg ontdooien en rol het deeg uit tot een ronde lap

Leg de paddestoelen in een lage vorm of schaal, maak de randen nat met water en leg het deeg erop. Lak de randen goed vast. Klop het ei los met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant. Geef met een schaar hier en daar een knipje zodat de stoom kan ontsnappen

Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 220 graden/gasstand 5 en bak de pie in circa 20 minuten gaar en lichtbruin.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.