Avatar

Eigen recept van... Marianne Hermans

IJs met in vanille en mint gemarineerde aardbeien

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands

Laatst aangepast: 08 jan. 2007, 10:53 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 1 liter ( boeren-) joghurtijs
  • 1 el honing
  • 4 takjes mint
  • 1 citroen
  • vanillestokje
  • 1/2 dl water

Bereiden

Aardbeien wassen in ijskoud water.

Het vanillestokje opensnijden en de merg er met een mesje uitschrapen.

In een klein pannetje 1/2 dl water doen met 1 el.honing.

Voeg hier de vanillemerg aan toe.

Breng het zachtjes aan de kook..

Laat het 3 minuten koken en laat het daarna 10 minuten staan.

Doe de ardbeien in een kom.

Snij 10 blaadjes mint ragfijn en voeg ze bij de aardbeien.

Als de vanillesiroop afgekoeld is giet dan het mengsel over de aardbeien.

Voeg er nog enkele druppels citroensap aan toe.

Meng dit alles heel voorzichtig.Laat het zeker een uur koel staan!!

Verdeel de aardbeien over de bordjes en schep daarop een bolletje joghurtijs.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.