
Eigen recept van... Femke Dekker
Gratin Dauphios
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 1 minuten, Anders
Laatst aangepast: 22 feb. 2006, 18:16 | 4 keer bewaard
Ingrediënten
- 4 dl melk
- 1 dl slagroom
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 50 gram boter of magarine
- 500 gram geschilde aardappels
- peper en zout
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 75 gram geraspte kaas
Materialen
- Oven voorverwarmen op 135 graden. - Lage ovenschaal
Bereiden
Voorbereiden:
1. De melk met slagroom aan de kook brengen en laten afkoelen.
2. Het ei loskloppen en de melk mer room erdoor kloppen.
3. Ovenschaal met een gehalveerd teentje knoflook bestrijken en met wat boter of margarine invetten.
Bereiden:
1. De geschilde, gewassen aardappelen goed afdrogen en in dunne plakjes (ca. 2 mm) snijden.
2. De aardappelen, peper, zout en nootmuskaat en 2/3 van de kaas goed door de melk scheppen.
3. De aardappelen met melk in de schaal scheppen en de achtergehouden kaas erover strooien.
4. Het rooster op één na hoogste richel in de oven schuiven en de schaal erop zetten.
1 uur laten bakken, 10 minuten langer is niet erg. Te kort we, omdat de aardappelen niet goed gaar zijn.
Bronvermelding
Bron onbekend