Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Goulashsoep

Soepen, Voorgerecht, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 24 jan. 2007, 20:47 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g runderlappen in blokjes
  • peper en zout
  • 2 eetl bloem
  • 1 eetl olijfolie
  • 100 g magere spekblokjes
  • 4 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 winterwortel (blokjes)
  • 2 eetl milde paprikapoeder
  • 1 theel tijm
  • 1 theel cayennepeper
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 eetl wijnazijn
  • 2 paprika's rood en groen
  • 1/2 selderijknol in blokjes
  • 150 g strikjesmacaroni
  • maizena
  • 2 eetl gehakte peterselie

Bereiden

Kruid het vlees met peper en zout.

Bestrooi de blokjes vlees met bloem.

Schil de uien en snij ze in stukjes.

De tenen knoflook pellen en fijnhakken.

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes gedurende 5 minuten.

Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.

Voeg uien toe en bak ze tot ze zacht zijn.

Voeg wortel, knoflook, cayennepeper en tijm toe.

Bestrooi met paprikapoeder en roer goed door.

Schenk er 2 1/2 l water bij, voeg bouillonblokjes en azijn toe.

Laat het geheel nu 1 1/2 uur zachtjes pruttelen met een sudderplaatje op de vlam.

Maak de paprika's schoon, snij ze in repen en voeg ze samen met de knolselderijblokjes toe aan de soep.

Laat nog een half uur pruttelen en voeg 12 minuten voor einde kooktijd de macaronistrikjes toe.

Als het nodig is kunt u de soep een beetje binden met wat in water losgeroerde maizena.

Proef het en breng op smaak met zout en peper.

Roer er de peterselie door en serveer het heel warm in diepe borden of grote soepkommen.

Warm bruin stokbrood smaakt er goed bij.

Wanneer u een extra gevulde soep wilt kunt u gelijk met de paprika en de knolselderij 2 grote in blokjes gesneden aardappels toevoegen. Laat in dat geval de macaroni weg.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.