Avatar

Eigen recept van... Annemieke Luursema

Prei-ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 22 feb. 2006, 10:54 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g Rundergehakt
  • Peper/zout
  • 1 thl Gedroogde tijm
  • 1 thl Gedroogde oregano
  • 750 g Prei (niet al te dikke stelen)
  • 750 g Aardappels
  • 4 st Vleestomaten
  • 100 g Blauwe kaas (gorgonzola)

Bereiden

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het gehakt zonder boter rul. Voeg peper, zout, kerriepoeder, tijm en oregano toe.

Snijd de gewassen prei in stukken met een lengte van 3 cm.

Kook de prei in ca. 5 minuten in ruim kokend water met iets zout. Laat de stukken uitlekken.

Schil de aardappelen, snijd deze in plakken en kook ze ca. 10 minuten voor. Laat de plakjes goed uitlekken.

Was de tomaten en snijd ze in plakken.

Bereiding:

Beboter een ovenvaste schaal. Leg het gehakt in deschaal, hierop de plakjes aardappel en vervolgens de plakken tomaat en stukken prei.

Bestrooi met verbrokkelde blauwe kaas.

Zet de schotel 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.