Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Lekker en makkelijk: 4 x wraps

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Mexicaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • wraps

Bereiden

Kip-groenten wrap met honing-mosterd

(voor 6 wraps)

500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden

200 g broccoli, gekookt en in stukjes

200 g champignons, in plakjes en gebakken

1 ui, gesnipperd en gefruit

150 g geraspte kaas

2 el honing mosterd

1 b. crème fraiche

dragon (vers of gedroogd)

ijsbergsla, gesneden

zout en peper naar smaak

6 tortilla's (groot)

Verwarm oven (200 graden) of grill voor.

Doe de crème fraiche in een schaal. Voeg de gare kipblokjes, roosjes broccoli, champignons, gefruite ui, 100 g geraspte kaas, honing-mosterd en dragon toe. Mix alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Leg de wraps op een platte ondergrond. Leg wat de blaadjes sla op wraps. Verdeel het kip-groentenmengsel daarover. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze stevig op. Leg ze in een ovenschaal. Strooi de resterende 50 g geraspte kaas erover en laat even bruin worden in de oven (10 min.)

-----

Zalm wraps

2 kleine blikken of 1 groot blik zalm

250 g roomkaas (light)

2 el gehakte bieslook

1 el citroensap

2 tl gedroogde italiaanse kruiden

1/2 el uipoeder

4 tortilla's (groot)

Romeinse of ijsbergsla, grote bladen, nerf verwijderd

500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel

Vermeng in een kom de (schoongemaakte) zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder.

Smeer het mengsel op de wraps, laat een paar cm van de rand vrij. verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden.

----

Wraps met rundvleesreepjes en pittige ananassalsa

(voor 6 wraps)

500 g rundvleesreepjes

100 ml sojasaus

6 tortilla's (groot)

ijsbergsla in reepjes gesneden

aluminiumfolie

Salsa:

1 blikje ananas (500 ml) (uitgelekt en in kleine stukjes)

1 komkommer (in kleine blokjes gesneden)

2 knoflookteentjes

verse koriander (fijngehakt)

2 uien (heel fijn gesneden)

1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)

2 el citroensap

1 el sojasaus

Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en laat 2 uur marineren.

Maak de salsa: Vermeng alle ingrediënten en zet afgedekt in de koelkast

Verwarm de oven (200 graden), verpak de wraps in aluminium folie en laat ze 10 minuten warm worden.

Roerbak de rundvleesreepjes kort en snel gaar.

Leg het vlees, de ijsbergsla op de wraps. Schep er wat van de salsa over. Rol ze op en serveer meteen.

----

Thaise kip-kokos wraps

saus:

1 bekertje zure room

40 ml melk

2 el pindakaas

2 tl sojasaus

1 el sesamolie

kip vulling:

500 g kipfilet in stukjes gesneden

1 el olie of margarine (om in te bakken)

stukje gemberwortel (3 cm), fijn gesneden

250 g wortel geraspt

250 g chinese kool in reepjes

1 ui

1 rode peper (van zaad ontdaan)

6 el pindakaas

100 ml water

1 el sesamolie

4 el geraspte kokos

1 el kerriepoeder

200 g gekookte witte rijst

6 tortilla's

Vermeng de ingrediënten voor de saus in een kleine schaal. Dek het af en zet het in de koelkast.

Verhit in een koekenpan of wok een eetlepel olie. Bak de kipfilet stukjes en de gember. Voeg de kool, wortel, rode peper en ui toe. Bak ze in ong 8 minuten knapperig. Vermeng in een pan pindakaas, water, kokos, kerriepoeder en sesamolie. Verwarm deze. Voeg de gekookte rijst toe en het kipmengsel toe.

Voor het opdienen het mengsel over de wraps verdelen. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze op. Verwarm ze even in de magnetron of oven. Geeft het sausje er los bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.