Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Soep: Asperge-zalmsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 55 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 31 mrt. 2008, 00:15 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g asperges
  • 2 kippebouillontabletten
  • 1 blikje rode zalm ( 220 g netto)
  • 1 pakje Mon Chou
  • 1/8 l slagroom
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • 4 tak dille of...
  • 1 theel. diepvries dille

Bereiden

Met dunschiller de asperges schillen.

Houtachtige uiteinden (2 cm) eraf snijden.

Vanaf uiteinden tot aan de kopjes, asperges in stukjes van 2 cm. snijden.

Aspergekopjes apart houden en in lengte halveren.

In een pan doen: aspergestukjes, kippebouillontabletten en 1 liter water.

Aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes koken.

Intussen in zeef zalm laten uitlekken en graatjes uit zalm verwijderen.

Zalm met vocht aan bouillon toevoegen en ca. 1 minuut laten meekoken.

Soep iets laten afkoelen en in gedeelten in een keukenmachine (of staafmixer) pureren of door een zeef wrijven.

Terug doen in de pan.

Bereiding:

Aspergekopjes aan soep toevoegen en in ca. 5 minuten zachtjes gaar koken.

Mon Chou toevoegen en al roerende in de soep laten smelten.

Slagroom door soep roeren, niet meer laten koken.

Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.

Soep in vier diepe borden scheppen en garneren met dille.

Direct opdienen.

Lekker met warm stokbrood.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.