Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Lamsbout, kruidig en met champignons

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 75 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 feb. 2006, 14:20 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl mosterd
  • 1/2 theel sojasaus (Chinese Chef)
  • 1 theel tijm
  • 1/4 theel gemberpoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetl olijfolie
  • 600 g lamsbout zonder been of...
  • 1 kg lamsbout met been
  • 3 eetl boter of margarine
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 eetl citroensap

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr.C.

in kopje mosterd, sojasaus, tijm, gemberpoeder, zout en peper door elkaar roeren.

Knoflook pellen en erboven uitpersen.

1 eetlepel olie door mosterdmengsel kloppen tot een lichtgebonden sausje ontstaat.

Lamsbout rondom bestrijken met mosterdmengsel.

In braadslede op fornuis boter en 3 eetleples olie verhitten.

Lamsbout in 5 minuten rondom goed aanbraden.

1 dl. water toevoegen.

Braadslede in midden van oven zetten en lamsbout in ca. 45 minuten (met been ca. 60 minuten) gaar braden.

Af en toe lamsbout bedruipen met het braadvocht.

Eventueel nog wat water toevoegen.

Intussen champignons met keukenpapier schoonwrijven.

Grote exemplaren halveren of in vieren snijden.

Champignons besprenkelen met citroensap.

Lamsbout uit braadslede nemen.

Stevig in aluminiumfolie verpakken en ca. 10 minuten laten rusten.

Intussen schaal voorverwarmen.

Champignons aan achtergebleven braadvet toevoegen en ca. 2 minuten in braadslede op fornuis meebakken.

Lamsbout in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op de warme schaal leggen.

Champignons met vocht erover schenken.

Lekker met aardappelkroketjes, peultjes en een frisse tomatensalade.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.