Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Lamsbout uit de oven met honing en appelsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 90 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 feb. 2006, 12:51 | 29 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g lamsbout zonder been.....
  • of 1 kg met been
  • 4 tenen knoflook
  • 5 eetl olie
  • 4 eetl honing
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theel tijm
  • 1 theel rozemarijn
  • 2 eetl boter of margarine
  • 1 grote appel
  • 1 eetl citroensap
  • 2 eetl Calvados
  • 1 dl appelsap
  • 1 eetl aardappelmeel

Materialen

  • Oven op 200 gr. C,braadpan

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden C.

Met scherp mesje inkepingen maken in lamsbout.

Knoflook pellen en erin steken.

In kopje 3 eetleples olie en honing door elkaar roeren.

Lamsbout rondom bestrijken met honingmengsel en bestrooien met zout, peper, tijm en rozemarijn.

In braadslede op fornuis boter en 2 eetlepels olie verhitten.

Lamsbout in 5 minuten rondom goed aanbraden.

1 1/2 dl water toevoegen en aanbaksels losroeren.

Braadslede in midden van de oven zetten en lamsbout in ca. 45 minuten (lamsbout met been ca. 1 uur) gaar braden.

Af en toe lamsbout bedruipen met het braadvocht.

Nog 1 dl water toevoegen.

Intussen appel schillen.

Klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden.

Besprenkelen met citroensap.

Lamsbout uit braadslede nemen.

Knoflook verwijderen en lamsbout stevig in aluminiumfolie verpakken.

Ca. 10 minuten laten rusten.

Intussen schaal voorverwarmen.

Boven steelpan braadvocht zeven.

Steelpan op fornuis zetten.

Calvados en appelsap aan braadvocht toevoegen.

In kommetje aardappelmeel met 2 eetlepels koud water gladroeren.

Al roerend bij braadvocht schenken tot de saus licht gebonden is.

Appelschijfjes in de saus leggen en ca. 3 minuten zachtjes meeverwarmen.

Saus op smaak brengen met zout en peper.

Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op warme schaal leggen.

Saus overdoen in sauskom.

Lekker met gebakken krielaardappeltjes en in ruitjes gesneden snijboontjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.