Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Minestronesoep, van Sophia

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 20 nov. 2017, 08:46 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote wortels
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • wat olie of boter
  • 100 g magere spekblokjes
  • 1 courgette
  • 2 preien
  • 3 aardappels
  • stuk witte kool
  • stuk bloemkool
  • 5 ontvelde tomaten
  • 100 g sperziebonen
  • 2 l bouillon ( event. van een blokje )
  • 1 potje witte bonen
  • 1 laurierblaadje
  • zout en peper
  • rijst of (niet te grote soort ) pasta
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • peterselie naar smaak
  • 3 fijn gehakte takjes selderie

Bereiden

Bak het spek, in wat olie of boter, bruin in een braadpan. Hierin fruit je de ui, knoflook met de gewassen en in ringen gesneden prei.

Bak daarna de gewassen en naar wens gesneden andere groenten een paar minuten mee, behalve de witte boontjes, selderie en de peterselie.

-

Doe alles over in een flinke soeppan, doe de bouillon, de tijm en het laurierblaadje erbij.

Dit laat je ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Dan komt de rijst of de pasta erbij en de selderie. Laat het dan nog 15 minuten pruttelen.

-

Vlak voor het einde van de kooktijd laat je de uitgelekte witte boontjes mee warmen. Voor het opdienen strooi je de peterselie er over.

Proef even of er nog wat zout of peper bij moet.

-

Zet een schaaltje geraspte kaas op tafel.

-

Lekker met stokbrood.

-

Vooraf geef ik een plakje paté met wat rauwkost.

-

In de minestrone kun je zelf bepalen welke

(seizoensgroenten) je gebruikt, maar de witte boontjes horen er wel bij.

Bronvermelding

Sophia

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.