Avatar

Eigen recept van... Claudia van Galen

Warme aardappel-spinazie maaltijdsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 26 mei. 2006, 12:15 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • ontbijtspek

Bereiden

2 theelepels (balsamico)azijn

700 gram Roseval aardappelen in schil, in parten

200 gram dunne sperziebonen

150 gram spinazie

1 1/2 eetlepel olijfolie

250 gram champignons, in plakjes

4 plakken ontbijtspek

zout en versgemalen zwarte peper

Voor de dressing:

1 eetlepel olijfolie

2 theelepels grove mosterd

1 teentje knoflook, fijngehakt

1/2 eetlepel sjalot, heel fijn gesnipperd

2 eetlepels water

Bereidingswijze

Kook de aardappels en de boontjes beetgaar in water met zout.

Schep de warme aardappels en boontjes om met de spinazie zodat de spinazie iets slinkt. Verhit de olie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur net gaar. Bak het spek krokant en laat het uitlekken op keukenpapier. Schep de champignons door de salade.

Klop een dressing van alle ingrediƫnten en schep deze over de salade. Garneer met stukjes spek. Bestrooi naar smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.