Avatar

Eigen recept van... Caro de Rek

Kalfsfricandeau met bosui en cherrytomaatjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Slank, Bereidingstijd 50 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 06 sep. 2006, 23:30 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 375 gr kalfsfricandeau
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sjalotten
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 bakje cherrytomaatjes
  • versgemalen peper
  • 1/2 el mosterd
  • 30 gr boter
  • 2 el olie
  • zout
  • 1 blikje tomatenpuree (68 gr)
  • 2 1/2 dl runderbouillon (van een tablet)
  • 1/2 tl gedroogde tijm

Bereiden

Pel en snipper de knoflook. Pel de sjalotten en snijd ze in vieren. Was de tomaatjes en halveer ze. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm. Wrijf de fricandeau in met peper en de mosterd. Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de fricandeau rondom bruin aan. Neem hem uit de pan en bestrooi hem met zout naar smaak. Bak intussen de knoflook en de sjalotten 2 min. in het bakvet. Voeg de tomatenpuree, de bouillon en de tijm toe en breng alles aan de kook. Leg de fricandeau terug in de pan en laat hem met het deksel op de pan in ca 35 min. rose braden. Voeg 15 min. voor het einde van de bereidingstijd de bosuitjes en de kerstomaatjes toe. Neem de fricandeau uit de pan en laat hem afgedekt 15 min. rusten. Schep de groenten uit de pan en roer de aanbaksels van de bodem van de pan los. Breng de jus op een hoog vuur aan de kook en laat hem iets inkoken. Zeef de jus.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.