Avatar

Eigen recept van... Nelly Swertz

Amuse van courgette, geitenkaas en lavendelhoning

Anders, Hapje, 8 personen, Frans

Laatst aangepast: 19 jul. 2011, 00:32 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • enkele courgettes
  • crème fraîche
  • zachte, verse geitenkaas
  • lavendelhoning
  • bieslook

Bereiden

1. Snij van elke courgette in de lengte met de kaasschaaf dunne plakken, die links en rechts een randje groen moeten hebben. De ervaring leert dat er vier uit elke courgette gaan.

2. Neem een grote pan met ca. 5 centimeter water erin en breng dat aan de kook. Doe de courgetterepen erin en wacht 30 seconden. Haal ze eruit en spoel ze onmiddelijk af met ijskoud water. Leg de repen op een doek om ze wat te drogen.

3. Meng de geitenkaas met een paar druppels crème fraîche tot deze smeerbaar is.

4. Smeer elke reep in met dit mengsel en rol dit op tot een mooi rolletje. Zet dit rechtop op een klein schaaltje. Steek middenin twee sprietjes bieslook van verschillende lengte en druppel er wat lavendelhoning over en omheen. Garneer met wat geknipte bieslook.

VARIATIE

De courgette kun je ook insmeren met een pasta van gemalen, verse, gekookte zalm en dan bedruppelen met citroensaus waar wat warm water aan toegevoegd is. (zie recept 'Koude zalm met citroensaus'

Bronvermelding

Nelleke 'Maison La Grande Combe'

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.