Avatar

Eigen recept van... Nelly Swertz

Amuse paprikacrème

Anders, Hapje, 8 personen, Frans

Laatst aangepast: 03 okt. 2015, 13:56 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. paprika's rood, zonder pitjes
  • boter
  • 2,5 dl. room
  • 10 gr. verse gember
  • 2,5 dl. groentebouillon*

Materialen

  • 8 kleine (amuse)glaasjes en 8 kleine lepeltjes

Bereiden

*I.p.v. groentebouillon kan men ook kippebouillon gebruiken, maar dan is het hapje natuurlijk niet meer geschikt voor vegetariërs.

1. Snij de paprika in stukken en smoor ze zachtjes in een pan met boter.

2. Snij ook de gember in stukjes.

3. Als de boter goed geel kleurt, voeg dan de room, bouillon en gember toe. Ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

4. Dan in de keukenmachine of met de blender fijnmalen.

5. Weer 10 minuten koken om te reduceren en dan door een fijne zeef halen. Goed uitdrukken en laten staan tot gebruik. Als het te dun is, kun je het nog meer inkoken.

6. Opdienen in hele kleine (amuse)glaasjes.

Bronvermelding

Nelleke 'Maison La Grande Combe'

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.