Avatar

Eigen recept van... Thea te Walvaart

Gegratineerde zuurkoolschotel met aardappelpuree

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 15 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 22 feb. 2006, 18:24 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 2 eetlepels wokolie
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel goulashkruiden
  • 1 rode paprika
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 gepelde banaan
  • 1 geschilde appel
  • 400 gram aardappelen
  • scheutje magere melk
  • 50 gram 20+ kaas
  • 1 eetlepel sesamzaad

Materialen

  • hapjespan of wok, pannetje voor aardappelen, ovenschaal

Bereiden

Kook de aardappelen en maak er met een scheutje magere melk puree van.

Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Verwarm de grill voor.

Laat de zuurkool in een zeef uitlekken.

Snijd de kip in stukjes en bestrooi deze met de goulashkruiden.

Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in 5 minuten bruin.

Was de paprika en snijd hem in stukjes.

Voeg aan het vlees toe de zuurkool, paprika, karwijzaad en de wijn.

Schep alles door elkaar en laat het 5 min. smoren.

Snijd de banaan en de appel in stukjes en schep deze voorzichtig door het zuurkoolmengsel.

Vet een ovenschaal in en schep de zuurkool er in.

Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi het geheel met de kaas en de sesamzaadjes. Schuif de ovenschaal 10 cm onder de grill en laat de kaas in 3 min. goudbruin kleuren.

Per persoon 575 kcal

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.