Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Spinaziesalade met sesamdressing', van Marco

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 11 feb. 2020, 18:09 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g verse spinazie en ......

Bereiden

Japans, Horenso no goma-ae

300 g verse spinazie

-

sesamdressing:

2 eetl sesamzaad,

½ tl suiker,

1,5 eetl sojasaus

2 eetl dashi*

-

Maak de dressing. Rooster daarvoor het sesamzaad in een droge koekenpan (zonder olie) op matig tot hoog vuur onder voortdurend omschudden, om aanbranden te voorkomen, tot de zaadjes gaan poffen. Doe ze meteen in een kom en leg 1 tl apart als garnering.

-

Stamp de rest van het hete zaad in een stenen vijzel tot pasta of vermaal het. Voeg de overige ingrediënten toe en vermeng alles goed.

Breng zoveel water aan de kook dat de spinazie net onderstaat. Voeg dan ¼ tl zout toe en vervolgens de spinazie; eerst de stengeldelen en laat 1 minuut zachtjes koken.

-

Voeg dan het bladgedeelte toe, laat 1 minuut koken en uitlekken. Spoel af onder stromend water in een vergiet, druk nog wat uit en snijd de spinazie in stukjes van 2,5 cm.

-

Vermeng vlak voor het serveren de spinazie met de sesamdressing en doe over in afzonderlijke kommetjes. Bestrooi tenslotte met het bewaarde sesamzaad.

-

*Dashi is een lichte bouillon, op smaak gebracht met kombu (dikke, harde vellen zeewier) en katsuoboshi (gedroogde bonitovlokken).

Bronvermelding

Marco Schellings

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.