Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Beenham uit de oven', van Marc

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 17 feb. 2020, 17:23 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • stuk ontbeende, gekookte beenham en .......

Bereiden

Na een marinade van 1 uur van de beenham, kunnen we die braden in een ovenschaal. Bijzonder lekker met rosti of aardappelkroketjes.

-

- een stuk ontbeende, gekookte beenham van 750 tot 800 g - 10 kruidnagels - vier eetl honing - zes eetl zonnebloemolie - twee eetl grove mosterd - een eetl gedroogde tijm - een flesje Maredsous 8* (flesje van 33 cl) - peper uit de molen en zout naar smaak, vergezeld van een goed gekoeld glas Maredsous 8.

-

Hier en daar een kruidnagel steken in de beenham. Een marinade maken van de honing, zonnebloemolie, grove mosterd en het bier. De ontbeende beenham bestrijken met de marinade en gedurende een uur marineren. De gemarineerde beenham in een ovenschaal zetten. De oven eerst voorverwarmen op 200° en vervolgens terugzetten op 160°.

-

De ovenschaal in het midden van de oven plaatsen, de beenham af en toe omkeren en bedruipen met wat vocht, tot alle kanten goudbruin van kleur zijn geworden. De beenham uit de oven halen, kruidnagelen verwijderen, in plakken snijden, wat jus uit de ovenschaal erover gieten en bestrooien met wat tijm.

-

Serveren met rösti of aardappelkroketjes en in boter gestoofde jonge peultjes, of in boter

gestoofde stronkjes witlof.

-

*Belgisch bier, Type bier: Abdijbier (Dubbel) , Maredsous is de merknaam voor de abdijbieren van de groep, met een harmonieus palet van smaken en kleur: een blonde variant van 6°, een bruine variant van 8° en een tripel van 10° alc. vol. Met hun specifieke hergisting op fles krijgen de abdijbieren van Maredsous een extra dimensie ten opzichte van de concurrerende merken.

Bronvermelding

Marcdepester

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.