Avatar

Eigen recept van... Cindy Tsamir

Kip-Courgette Pie

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 17 feb. 2006, 15:03 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kipfilet
  • zout, peper
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 1/2 eetlepel tijm
  • camembert
  • 1 eetlepel melk

Materialen

  • taartvorm 24cm

Bereiden

bladerdeeg op aanrecht laten ontdooien. Kipfilet in reepjes snijden. Courgette schoonmaken, wassen en in de dunnen plakjes snijden. In pan olie verhitten. Kep en courgette ca 4 minuten al omscheppend bakken. Knoflook pellen, boven pan uitpersen en nog ca 1 minuut meebakken. Op smaak brengen met peper en zout. Vorm invetten. Creme fraiche, 1 eetlepel tijm, en stukjes camembert door kip-courgette mengsel roeren. Mengsel overdoen in de vorm. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Bladerdeeg uitrollen tot een lap iets groter dan de vorm en over de vorm leggen. Met vork randen aandrukken en hier en daar gaatjes in deeg prikken. Deeg met melk bestrijken. Rest van tijm over deeg strooien + parmesaanse kaas.

Over voorverwarmen op 225C. In het midden van oven in 20 minuten bruin en gaar bakken. Lekker met stokbrood.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.