Avatar

Eigen recept van... Nelly Swertz

Amuse: Prei-kaasbonbon met een flinterdunne wafel van Parmezaanse kaas - 8 bonbonnetjes

Anders, Hapje, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 12 feb. 2010, 09:26 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • PREI-KAASBONBON
  • 125 gr. jonge kaas
  • 200 ml. zure room of kwark
  • 3 takjes dille, fijngesneden
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld
  • versgemalen zwarte peper
  • 8 plakken serranoham of Parmaham
  • 1 prei
  • KAASWAFELS
  • 100 gr. Parmezaanse of oude kaas, ragfijn geraspt
  • 25 gr. bloem

Bereiden

PREI_KAASBONBON

1. Verwijder het buitenste (lelijke) blad van de preiHalveer de prei in de lengte en spoel de bladeren schoon onder koud stromend water. Snijd de prei in stukjes van een halve centimeter en blancheer ze 30 seconden in gezouten, kokend water. Giet af, spoel direct af met koud water en laat daarna goed uitlekken. Knijp met beide handen al het vocht uit de prei.

2. Snijd de kaas in blokjes van een halve centimeter en meng die samen met de zure room, dille en kappertjes door de prei. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen.

3. Spreid per 'bonbon'een plak rauwe ham uit op een groot vel plastic folie. Schep in het midden een flinke eetlepel salade, vouw de plak ham om de salade en draai (met behulp van de folie) tot een strak balletje.

KAASWAFELS

1.Verhit een anti-aanbakpan.

2. Meng de geraspte kaas met de bloem. Verdeel het kaasmengsel snel en gelijkmatig over de bodem van de pan. Temper als de kaas goudgeel begint te kleuren (na ca. 45 seconden) de warmtebron, maak de wafel aan de rand los en keer voorzichtig om. Laat nog 10 seconden in de pan liggen en leg de wafel dan op een bord. Voor de volgende wafel hoeft de pan alleen met keukenpapier te worden schoongemaakt.

Bronvermelding

'Swingen in de keuken' - Angèlique Schmeinck

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.