Avatar

Eigen recept van... Patricia Klootwijk

Rode kool ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 26 dec. 2004, 11:01 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr rundergehakt
  • 500 gr gesneden rode kool
  • aardappelpuree
  • 1 zakje jus met uitjes
  • appelmoes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 uitje

Materialen

  • pannen, koekepan, aardappelstamper en een ovenschaal

Bereiden

Rode kool, met zout en wat peper gaarkoken. Aardappels koken en puree van stampen met een flinke klont boter, en melk en wat nootmuskaat. Gehakt rulbakken, uitje er bij zout peper evt een scheutje ketjap manis, zakje jus met het water erbij en een laurierblaadje, dit even lekker laten pruttelen, wordt een dikkige saus.

Nu schotel opbouwen, laagje aardappelpuree, gehaktsaus, rode kool, laagje appelmoes en tot slot afdekken met de rest van de aarappelpuree, in de oven een bruin korstje laten krijgen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.