16 Ideetjes Voor Hapjes Uit Een Glaasje
Anders, Hapje, 1 personen, Hollands
Laatst aangepast: 27 dec. 2020, 23:56 | 37 keer bewaard
Ingrediënten
- zalm
Bereiden
- groene appel + citroensap + peper + curry. Bodem : fijngesnipperde sla, erop : forel + lompviseitjes.
- broccoli koken in groentebouillon, mixen met room + p+z, mousse op de bodem, erop een sneetje gekrulde gandahem op een prikkertje.
- hardgekookte eitjes pletten + mosterd + look + curry + cayenne + p+z. Smeren op sneetje salami en deze in een glas vouwen als een hoorntje. Serveren met peterselie.
- grijze garnalen + dragon + citroensap + olijfolie + p+z. Bodem : cresson, erover : garnalen + half kerstomaatje.
- 1 kippefilet bakken + p+z, 4 soeplepels honing verwarmen met 1 grote lepel mosterd + room. Kip in kleine stukjes + saus. Afwerken met halve druif.
- koolvis in stukjes bakken in olijfolie + ui + prei + kippebouillon + garnalen + peterselie.
- 1/3 stukjes asperge + 1/3 krab of garnaal of rivierkreeftjes + mayonnaise.
- gebakken stukjes kipfilet met zoetzure saus.
- jonge scheuten + stukjes gerookte forelfilet + gedroogde tomaten + mosterdvinaigrette.
- gerookte zalm fijnhakken + room + citroen + p+z. Onderaan : raketsla, dan zalmmousse dan pesto en stukjes tomaat.
- sla snipperen en mengen met citroensap, notenolie + p+z. Geraspte appel mengen met uienconfituur, verdelen over gerookte eendefilet en dichtrollen. Een rolletje in het glas op een bedje van sla.
- fijngesneden witloof + gebakken spekjes + looksaus aangelengd met een beetje room.
- meng stukjes ontvelde tomaat met sjalot, basilicumreepjes, p+z. Mix bol mozarella met het vocht + peper; zeven. Schep een lepeltje mozarella in het glas + tomaat + tapenade van zwarte olijven + olijfolie + basilicum.
- snij gerookte zalm + 1 granny smith + sajlot in heel fijne blokjes + citroen + olijfolie + p+z. Serveren in glaasje op bedje fijngesnipperde sla, afwerken met stukje kerstomaat of mandarijntje.
- verse (rauwe) zalm fijnhakken + zeezout + peper + dille + citroen + olijfolie. In glaasjes, enkele uren in koelkast. Room + dille + p+z erover en serveren.
- spoel doperwtjes (blik) en meng met muntblaadjes, citroen, p+z. Strooi er stukjes verkruimelde geitekaas door.
Bronvermelding
dirk s.