Avatar

Eigen recept van... - Jamie Olivier-

16 Ideetjes Voor Hapjes Uit Een Glaasje

Anders, Hapje, 1 personen, Hollands

Laatst aangepast: 27 dec. 2020, 23:56 | 37 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

- groene appel + citroensap + peper + curry. Bodem : fijngesnipperde sla, erop : forel + lompviseitjes.

- broccoli koken in groentebouillon, mixen met room + p+z, mousse op de bodem, erop een sneetje gekrulde gandahem op een prikkertje.

- hardgekookte eitjes pletten + mosterd + look + curry + cayenne + p+z. Smeren op sneetje salami en deze in een glas vouwen als een hoorntje. Serveren met peterselie.

- grijze garnalen + dragon + citroensap + olijfolie + p+z. Bodem : cresson, erover : garnalen + half kerstomaatje.

- 1 kippefilet bakken + p+z, 4 soeplepels honing verwarmen met 1 grote lepel mosterd + room. Kip in kleine stukjes + saus. Afwerken met halve druif.

- koolvis in stukjes bakken in olijfolie + ui + prei + kippebouillon + garnalen + peterselie.

- 1/3 stukjes asperge + 1/3 krab of garnaal of rivierkreeftjes + mayonnaise.

- gebakken stukjes kipfilet met zoetzure saus.

- jonge scheuten + stukjes gerookte forelfilet + gedroogde tomaten + mosterdvinaigrette.

- gerookte zalm fijnhakken + room + citroen + p+z. Onderaan : raketsla, dan zalmmousse dan pesto en stukjes tomaat.

- sla snipperen en mengen met citroensap, notenolie + p+z. Geraspte appel mengen met uienconfituur, verdelen over gerookte eendefilet en dichtrollen. Een rolletje in het glas op een bedje van sla.

- fijngesneden witloof + gebakken spekjes + looksaus aangelengd met een beetje room.

- meng stukjes ontvelde tomaat met sjalot, basilicumreepjes, p+z. Mix bol mozarella met het vocht + peper; zeven. Schep een lepeltje mozarella in het glas + tomaat + tapenade van zwarte olijven + olijfolie + basilicum.

- snij gerookte zalm + 1 granny smith + sajlot in heel fijne blokjes + citroen + olijfolie + p+z. Serveren in glaasje op bedje fijngesnipperde sla, afwerken met stukje kerstomaat of mandarijntje.

- verse (rauwe) zalm fijnhakken + zeezout + peper + dille + citroen + olijfolie. In glaasjes, enkele uren in koelkast. Room + dille + p+z erover en serveren.

- spoel doperwtjes (blik) en meng met muntblaadjes, citroen, p+z. Strooi er stukjes verkruimelde geitekaas door.

Bronvermelding

dirk s.

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.