Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Gebakken paddestoelen met honing/pesto dressing

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • portobello

Bereiden

* 100-150 gram portobello

* 150 gram grotpaddestoelen

* 4 eetlepels olijfolie

* 1 eetlepel citroen

* 1 theelepel honing

* 1 eetlepel pesto

* ½ rode ui gesnipperd

* zout en zwarte peper naar smaak

* paar takjes bieslook

* 2 eetlepels pijnboompitten

* 1 ons bladspinazie

* 2 tomaten

* ½ komkommmer

Bereiding:

Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in grote plakken. Verwijder het onderste gedeelte van het steeltje. Leg de paddestoelen op een bord. De tomaten en de komkommer wassen. Verwijder de harde kern van de tomaat en snij de tomaten in reepjes. Snij de komkommer ook in dunne reepjes. Meng de spinazie, tomaat en komkommer en verdeel de salade in 4en. Leg in het midden van ieder bordje een beetje sla.

De pesto vermengen met de honing en mix dit goed door elkaar. Als dit mengsel te dik is een beetje water toevoegen tot het een vloeibaar papje is. Doe de olie in een pan en wanneer die heet is de portobello¿s en de grotpaddestoelen toevoegen. Alles goed bakken totdat ze bijgaar zijn. Voeg verse peper en zout naar smaak toe. Drapeer de champignons over de salade van spinazie, komkommer en tomaat en besprenkel het geheel met de honing/pesto-dressing.

Serveer het geheel met een paar takjes bieslook en de geroosterde pijnboompitjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.