Avatar

Eigen recept van... Nelleke Hagens

Tomaatjes gevuld met makreel

Anders, Hapje, 8 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Anders

Laatst aangepast: 28 dec. 2004, 14:19 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 kleine stevige tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 takjes peterselie
  • 1/2 blikje gerookte makreelfilet à 200 gram

Materialen

  • kom, plank, mes, platte schaal

Bereiden

Tomaten wassen, kapjes erafsnijden en met een theelepel voorzichtig uithollen. Van de onderkant van de tomaten een heel dun plakje afsnijden, zodat ze blijven staan. Binnenkant bestrooien met zout, omkeren en ca. 10 min. laten uitlekken. Sjalotje pellen en fijnsnijden. In kom makreel fijnprakken. Erdoor mengen: sjalotje, sambal. ketjap en mayonaise. Goed roeren. Tomaatjes vullen met makreel-mengsel. Tot gebruik in de koelkast zetten.

Tomaatjes op een schaal zetten en garneren met een toefje peterselie.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.