Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Tips voor amuses (lepelhapjes)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • rosbief

Bereiden

Heel vaak serveert men u in een restaurant een klein hapje op een lepel. Het is heel eenvoudig om dit soort hapjes zelf te maken en uw gasten zullen uw inventiviteit waarderen.

De horecagroothandel verkoopt plastic amuselepels waarop je ook wat moeilijker uit de hand te eten hapjes kunt serveren, zoals bijvoorbeeld een mousse van het een of ander of rillette.

Onderstaand een paar suggesties:

Gebruik geen toast, maar canapé's; die kun je de dag van tevoren maken.

- alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever

- filet américain met daarop ½ kwarteleitje

- rilletes van eenden- of varkensvlees

Deze hapjes doen het altijd goed:

- bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op

- plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig

- rol plakjes serranoham, of een andere soort gerookte ham, op en prik ze vast met een olijf

- gevulde eieren

- gevulde dadels

- bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op

- laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met roquefort

- bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel

- plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje crème fraîche

- bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op

- snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze.

Succes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.