Avatar

Eigen recept van... Gera Swartz

Tomaten kaasfondue

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 21 feb. 2006, 22:05 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • 2 teentje knoflook
  • zout/peper/paprikapoeder
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 2,5 dl. tomatensap
  • 500 gram geraspte kaas (emmentaler/gruyere)
  • 2 theelepels maizena
  • koffiemelk
  • 1 scheut witte wijn
  • 2 stokbroden

Materialen

  • zeef, steelpan en warmhoudplaatje of fonduepan

Bereiden

Draai de tomaten uit blik met vocht door een zeef. Verwarm die puree met de uitgeperste teentjes knoflook, zout, peper, tijm en paprikapoeder.

Voeg al roerende de geraspte kaas toe en laat dit smelten.

Maak een papje van de koffiemelk en de maizena en bindt hiermee de fondue. Voeg eventueel de wijn toe en tenslotte de fijngesneden bieslook.

Is de fondue te dik dan nog wat tomatensap toevoegen.

Doop de in plakken gesneden stokbroden in de fondue en serveer er een gemengde salade bij.

Heerlijk met een glaasje rode of witte wijn.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.