Avatar

Eigen recept van... Nelleke Hagens

Spruitjestaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 25 dec. 2004, 12:18 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 blikje croissantdeeg
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 500 gram spruitjes
  • 1 ui
  • 3 eetlepels bloem
  • zout, peper
  • 300 gram varkenslever
  • 75 gram spekblokjes
  • 75 gram gepelde walnoten
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (koffie)room
  • 5 eetlepels gemalen oude kaas

Materialen

  • oven, springvorm (doorsn. 24 cm.), mengkom, koekenpan, pan, vergiet

Bereiden

Vet de springvorm in en bekleed hem met 7 driehoekjes deeg, snij de rest van de driehoekjes in reepjes. Strooi paneermeel op de bodem. Kook de spruitjes in ca. 12 min. beetgaar. In vergiet laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. Lever in blokjes van 2 1/2 cm snijden bestrooien met zout en peper en door de bloem wentelen. Afschudden.

Spek 2 min. uitbakken. Ui toevoegen en 3 min. meefruiten. Lever erbij en ca. 5 min. bakken. Schep (van het vuur) de spruitjes door het levermengsel en voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Klop (in de kom) de eieren los met de room en roer de kaas er door.Schep het spruitjesmengsel in de vorm en schenk het eimengsel er over. Leg de reepjes croissantdeeg er overheen.

Minstens 25 min. in de oven.

Lekker met tomatensla

Bronvermelding

uit de Tip (lang geleden)

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.