Avatar

Eigen recept van... Ans Meijer

Balsamico-vijgen bruchetta

Brood/sandwiches, Hapje, 8 personen, Fusion

Laatst aangepast: 31 dec. 2004, 17:18 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 0,25 kopje balsamico-azijn
  • 2 tl suiker
  • 6 stuks vijgen
  • 250 gr stevige blauwaderkaas
  • 1/3 kopje mascarpone
  • 1 el grof gehakt peterselieblad
  • 1 mespunt gekneusde zwarte peper
  • 24 plakjes (zuurdesem) stokbrood
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook (gehalveerd)

Bereiden

Meng voor de vulling de kaas, mascarpone, peterselie en peper. Verhit boter, azijn en suiker op hoog vuur in koekenpan. Laat iets indikken. snijdt de vijgen in kwarten en leg ze in de azijnmarinade en bak ze aan elke kant 30 seconden (tot ze een mooi laagje hebben) en zet ze apart. Smeer de plakjes brood in met olijfolie en leg ze onder de grill tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Wrijf ze dan in met de halve knoflookteentjes. Schep wat kaasmengsel op elk stukje brood en leg hierop een vijg. Verwarm de bruchetta voor het opdienen onder een grill (lage stand)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.