Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Töltött kapszta - Hongaars zuurkoolhapje

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zuurkool

Bereiden

Hongaars zuurkoolhapje

Snijd de salami worst in 4 plakken van ca 1 cm dik. Breng het water aan de kook en laat de worstschijven hierin ca 15 minuten lichtjes in mee koken met het deksel op de pan. Laat de worst dan in de bouillon afkoelen.

Snijd de ui in kleine blokjes en laat die zachtjes in de reuzel een aantal minuten goudgeel fruiten. Haal de uitgelekte zuurkool met 2 vorken uit elkaar, snijd het iets kort en voeg die bij de gefruite ui. Laat de zuurkool nu onder voortdurend roeren ca 4 minuten fruiten. Doe er dan de Riesling wijn bij. Zet een bakring van 6 cm Ø in een koeken-pan en leg de zuurkool daar omheen. Leg de jeneverbessen, peperkorrels en de laurier in de bakring. Laat de zuurkool nu 3 kwartier zachtjes koken tot het vocht bijna verdampt is.

Snijd de ontvelde paprika in zeer kleine blokjes. Snijd de worst in zeer kleine blokjes. Doe vervolgens de paprika met de worst én de bouillon bij de zuurkool. Laat het weer ca 15 minuten of zolang koken tot al het vocht verdampt is. Verwijder de kruiden. Roer er de zure room door.

Serveren

Maak met twee dessertlepels een quenelle en zet die op een amuse-lepel. Zet de lepel op een side-plate. Serveer ze direct uit. Dit gerecht moet lauw-warm gegeten worden.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.