Avatar

Eigen recept van... Joke Tromp

Duivenborst met paddenstoelen in rode portsaus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 03 jan. 2010, 18:55 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 Duivenborst filets van 75 gr
  • 35 gram Roomboter
  • 150 cc Rode port
  • 150 cc Rode wijn
  • 1 eetl Bruine basterd suiker
  • 2 dl Wildbouillon [ uit pot of van blokje ]
  • 75 gram Cantharellen
  • 75 gram Oesterzwammen
  • 75 gram Shii-takes
  • 75 gram Kastanjechampignons
  • 75 gram Bospaddestoelen
  • Verse thijm
  • 10 sprieten Bieslook

Bereiden

Zet de port , wijn en suiker op middelmatig vuur.

Voeg de bouillon toe en laat het op hoog vuur tot 1/3 inkoken.Voeg eventueel naar smaak nog zout en peper toe.

Ondertussen de helft van roomboter smelten in een koekepan en daarin de padestoelen en wat takjes thijm bruin bakken. Hak 6 bieslooksprieten fijn en voeg deze aan de paddestoelen toe.

Smelt de rest van de boter in een pan.

Bak op hoog vuur om en om in 4 minuten de borstfilets bruin, niet langer ze moeten rose blijven.

Leg op 4 borden een bergje baddestoelen, schep hier overheen een beetje saus en leg er 2 filets op.

Zout en peper over de filets strooien en daarna de rest van de saus over de borden verdelen.

Garneer met wat thijm en een sprietje bieslook

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.