Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Wraps met kip - zalm - rundvlees

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Mexicaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

Wraps met rundvleesreepjes en pittige ananassalsa

(voor 6 wraps)

500 g rundvleesreepjes

100 ml sojasaus

6 tortilla's (groot)

ijsbergsla in reepjes gesneden

aluminiumfolie

Salsa:

1 blikje ananas (500 ml) (uitgelekt en in kleine stukjes)

1 komkommer (in kleine blokjes gesneden)

2 knoflookteentjes

verse koriander (fijngehakt)

2 uien (heel fijn gesneden)

1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)

2 el citroensap

1 el sojasaus

Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en laat 2 uur marineren.

Maak de salsa: Vermeng alle ingrediƫnten en zet afgedekt in de koelkast

Verwarm de oven (200 graden), verpak de wraps in aluminium folie en laat ze 10 minuten warm worden.

Roerbak de rundvleesreepjes kort en snel gaar.

Leg het vlees, de ijsbergsla op de wraps. Schep er wat van de salsa over. Rol ze op en serveer meteen.

---

Zalm wraps

2 kleine blikken of 1 groot blik zalm

250 g roomkaas (light)

2 el gehakte bieslook

1 el citroensap

2 tl gedroogde italiaanse kruiden

1/2 el uipoeder

4 tortilla's (groot)

Romeinse of ijsbergsla, grote bladen, nerf verwijderd

500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel

Vermeng in een kom de (schoongemaakte) zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder.

Smeer het mengsel op de wraps, laat een paar cm van de rand vrij. verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden.

----

Thaise kip-kokos wraps

saus:

1 bekertje zure room

40 ml melk

2 el pindakaas

2 tl sojasaus

1 el sesamolie

kip vulling:

500 g kipfilet in stukjes gesneden

1 el olie of margarine (om in te bakken)

stukje gemberwortel (3 cm), fijn gesneden

250 g wortel geraspt

250 g chinese kool in reepjes

1 ui

1 rode peper (van zaad ontdaan)

6 el pindakaas

100 ml water

1 el sesamolie

4 el geraspte kokos

1 el kerriepoeder

200 g gekookte witte rijst

6 tortilla's

Vermeng de ingrediƫnten voor de saus in een kleine schaal. Dek het af en zet het in de koelkast.

Verhit in een koekenpan of wok een eetlepel olie. Bak de kipfilet stukjes en de gember. Voeg de kool, wortel, rode peper en ui toe. Bak ze in ong 8 minuten knapperig. Vermeng in een pan pindakaas, water, kokos, kerriepoeder en sesamolie. Verwarm deze. Voeg de gekookte rijst toe en het kipmengsel toe.

Voor het opdienen het mengsel over de wraps verdelen. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze op. Verwarm ze even in de magnetron of oven. Geeft het sausje er los bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.