Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Wraps: zelf maken gevuld met kip en groenten

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • bloem

Bereiden

Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën.

Zelf maken of kopen

Wraps of bloemtortilla's kan je kant en klaar kopen of zelf maken:

voor 6 tortilla's

500 g bloem

1 tl zout

3 dl water

boter of olie

Meng de gezeefde bloem en het zout en vul het aan met water tot je er een kleverig deeg van kan kneden. Blijf het kneden op een met bloem bestoven ondergrond tot het niet meer plakt. Verdeel het in zes delen. Rol het zo dun mogelijk uit. Druk eventueel met een omgekeerd bord de ronde vorm erin. Bak ze kort in een met een beetje olie of boter ingevette pan.

Bewaren

Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Als je er een bakpapiertje tussen legt kun je ze in de diepvries 6 maanden bewaren.

Opwarmen

Voor het opwaren leg je ze een paar minuten in een oven op 200 graden of even in de magnetron

Vouwen

Bedek de wrap of tortilla met de vulling. Laat aan de rand een paar centimeters vrij. Vouw twee uiteinden dubbel en rol de wrap dan stevig op. Leg ze op een bord of schaal met de naad naar beneden.

Kip-groenten wrap met honing-mosterd

(voor 6 wraps)

500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden

200 g broccoli, gekookt en in stukjes

200 g champignons, in plakjes en gebakken

1 ui, gesnipperd en gefruit

150 g geraspte kaas

2 el honing mosterd

1 b. crème fraiche

dragon (vers of gedroogd)

ijsbergsla, gesneden

zout en peper naar smaak

6 tortilla's (groot)

Verwarm oven (200 graden) of grill voor.

Doe de crème fraiche in een schaal. Voeg de gare kipblokjes, roosjes broccoli, champignons, gefruite ui, 100 g geraspte kaas, honing-mosterd en dragon toe. Mix alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Leg de wraps op een platte ondergrond. Leg wat de blaadjes sla op wraps. Verdeel het kip-groentenmengsel daarover. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze stevig op. Leg ze in een ovenschaal. Strooi de resterende 50 g geraspte kaas erover en laat even bruin worden in de oven (10 min.)

---

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.